Resul Tapmaz - schepen van sport

Al meer dan 40 jaar vormt de Watersporbaan het decor voor de Internationale Kajak Regatta. De Koninklijke Cano Club Gent is op 19 en 20 mei opnieuw gastheer voor de enige Gentse kajak regatta in Gentse wateren. Uit alle hoeken van Europa komen meer dan 200 atleten afgezakt om zich met elkaar te meten in de Watersportbaan.

Vooral de jeugd van KCCG is erop gebrand zo veel mogelijk medailles thuis te houden. De traditieclub bestaat 80 jaar en verkeerd in blakende gezondheid. Samen met meer dan 1000 sportverenigingen vormt de club de motor van Gent als sportstad.

En die motor slaat aan. Steeds meer mensen sporten regelmatig: de Stadsmonitor 2018 toont aan dat 49% wekelijks sport, 5% meer dan 10 jaar geleden. Gentenaars zijn ook tevredener nu over de sportmogelijkheden: 79% vandaag, 6% meer dan 10 jaar geleden.

Het Gentse stadsbestuur draagt op verschillende manieren haar steentje bij: een sterk eigen aanbod van sportkampen en -cursussen, een goed uitgebouwde sportdienst, investeringen in infrastructuur, buurtsport, solide clubondersteuning én steun aan evenementen. Jaarlijks ondersteunt de Stad Gent meer dan 120 grote en kleine sportevenementen.

Samen goed op weg om de meest fitte stad van Vlaanderen te worden!

Een fantastische regatta gewenst.

Good luck to all the athletes. Bonne chance à tous les athlètes. Viel Glück für alle Athleten.

Resul Tapmaz
Schepen van Gelijke Kansen, Welzijn, Gezondheid en Sport van de Stad Gent